JAKEL OSTIA BANGI KINI TELAH DIBUKA

 

BANGI, 25 Januari 2018

Pembukaan Jakel Gedung Tekstil TERBESAR di Malaysia yang ketiga besar (Lembah Klang) berkeluasan 250,000 kaki persegi kini dibuka di Ostia Bangi. Melihatkan kepada skop permintaan yang tinggi daripada pelanggan terutamanya yang berada di sekitar kawasan Bangi, Jakel mengambil Iangkah dengan membuka cawangan di sini.

Pembukaan cawangan baru ini juga memberi tawaran istimewa kepada para pelanggan yang berkunjung ke Jake! Ostia Bangi, dimana para pelanggan boleh menikmati HARGA RUNTUH. Kainkain dijual dengan harga junaman dan juga diberikan potongan harga sehingga 85%. Lagi menguntungkan, kain-kain baru edisi 2018 untuk persiapan hari raya dnbawa khas di Gedung Tekstil Jakel Ostia Bangi pada pembukaan hari ini.

Shares
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

PERCUMA 1 000 PASANG KAIN

Sebagai tanda penghargaan kepada pelanggan yang sentiasa menyokong Jakel, sempena pembukaan Jakel Ostia Bangi sebanyak 1,000 pasang kain percuma akan dlberikan kepada mereka yang terawal untuk 4 hari istimewa iaitu bermula Khamns, Jumaat, Sabtu dan Ahad (25. 26, 27, 28 Januari 2018). Promos! ini juga adalah bertuiuan untuk menarik lebih ramai lag! pelanggan di kawasan sekitar berbelanja di Jakel. Perasmlan pembukaan yang dulakukan oleh Datuk H] Mohamed Faroz Mohamed Jake! (Pengarah Urusan Kumpuian Jakel)dengan penampilan penyanyi tersohor negara, Dato’ Seri Siti Nurhalizah.

Pembukaan cawangan terbaru ini jelas manunjukkan Jakel sangat komited dalam meneruskan delegasi perniagaan industri tekstil yang utama telah banapak selama 33 Iahun di negara inil langunan terscrgam Indah mampunyal 4 Hugh! in! manghimpunkan kbnh ramsan produk kaln yang mempunyal kepelbagaian lent: dan kategor! warna.

Shares
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

Setiap aras menempatkan kepelbagaian fabrik mengikut kategori. Seperti di Aras bawah ianya menempatkan koleki kain washable, kain meter baju melayu, kain plain dan terdapat juga fabrik polyster bercorak, koleksi baju melayu siap dan sarung batik & pelikat serta telekung & sejadah.

Di aras bawah ini juga menjadi lokasi untuk Galeri ARIANI dan ARIANI Ready To Wear.

Manakala bagi Aras 1 lebih banyak pilihan koleksi kain boleh didapati seperti fabrik sutera korea, fabrik plain, fabrik baju melayu, fabrik songket, fabrik cotton bercorak, fabrik manik, fabrik viscose, fabrik sutera bercorak, dan sampin tenun serta himpunan songket pengantin Suit 8. Di Jakel Ostia Bangi juga merupakan Gedung Fabrik Pengantin Terbesar Tanah Air di mana ianya menempatkan lebih ratusan himpunan koleksi fabrik pengantin yang mempunyai pelbagai jenis kain lace yang diimport dari negara luar seperti Perancis, ltali, Korea, Jepun dan lain-lain.

Shares
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

Disamping itu juga, produk eksklusif seperti Sutera ltali dan lain-lain jenis sutera antaranya seperti satin, chiffon, crepe dan sari serta pelbagai jenis variasi sutera polos dan bercorak boleh didapati di Aras 2. Di aras ini juga para terdapat Men’s Department yang menyediakan produk pakaian siap lelaki seperti baju kemeja dan turut menjual fabrik linen. Pelanggan boleh mendapatkan juga koleksi sampin songket eksklusif seperti songket tenun Terengganu dan pakaian siap lelaki, wanita & kanak-kanak beserta baju kurung, jubah dan baju melayu.

Di Aras 3, pelanggan boleh mendapatkan barangan hiasan dalaman rumah seperti perabot, sofa dan kerusi makan. Di aras ini juga terdapat koleksi kain langsir dan cadar iaitu cadar pengantin dan cadar harian. Manakala terdapat juga koleksi permaidani yang diimport dari negara luar seperti Turki, Iran, dan China. Koleksi lycra juga ditempatkan juga di Jakel Bangi yang berada di Aras 3.

Shares
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

KEDUDUKAN STRATEGIK

Memiliki kedudukan yang strategik dan berkonsepkan ”daripada kami untuk anda” menjadi faktor kepada pembukaan cawangan yang ke-22 ini, dimana ianya mudah untuk dikunjungi bagi pelanggan yang berada di luar kawasan Kuala Lumpur seperti Kajang, Serdang, Semenyih, Putrajaya, Balakong, Nilai 3 dan Seremban juga. Hal ini kerana terdapat kemudahan lebuhraya seperti PLUS (bersebelahan Jakel Ostia Bangi) yang mengambil masa lebih kurang 20 3O minit
sahaja untuk sampai ke destinasi Jakel Ostia Bangi.

Shares
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

66 people reached